Przewodniczący SLD w Rybniku

dodano 2017-04-26 22:59 w kategorii: Powiatowe

Wczoraj Rybnik odwiedził przewodniczący SLD Włodzimierz Czarzasty, który jak deklaruje tak robi i odwiedza wszystkie polskie powiaty. Jego wizyta miała związek z 10-cio leciem śmierci Barbary Blidy,           w godzinach porannych szef SLD odwiedził jej grób znajdujący się w Siemianowicach Śląskich, skąd udał się do naszego miasta.

Około 14 Włodzimierz Czarzasty spotkał się na wspólnym obiedzie z Radą Powiatu i zaproszonymi gośćmi, gdzie była okazja w zaufanym gronie podyskutować o ważnych kwestiach zarówno w skali kraju jak i w skali powiatu. Po obiedzie udaliśmy się na rybnicki rynek, gdzie przewodniczący rozdawał napotkanym kobietom tulipany, co spotkało się z bardzo ciepłym przyjęciem i wieloma owocnym rozmowami prowadzonymi w przyjemnej atmosferze. Tam też przewodniczący udzielił wywiadu lokalnej telewizji.

Na godzinę 16:30 zaplanowana była konferencja prasowa w restauracji "Pasja" , po której odbyło się otwarte spotkanie szefa SLD (relacja ze spotkania http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,szef-sld-rybniku-wystawienie-magdaleny-ogorek-bylo-najglupsza-decyzja,wia5-3266-33368-9.html). Po spotkaniu, na którym padło wiele ciekawych deklaracji i zdano mnóstwo interesujących pytań przewodniczący został pożegnany gromkimi brawami i  udał się do Warszawy.